• 200 ml mandľového alebo kokosového mlieka
  • 3 lyžice chia semienok
  • 1/2 banánu
  • lyžička medu alebo agávový sirup
  • čerstvé bobuľovité ovocie podľa chuti
  • Banán rozmixujte s mliekom. Pridajte 3 lyžice semienok a prípadne trochu doslaďte.
  • Nechajte min. 15 minút napučať. Semienka môžete nechať v nápoji napučať aj cez noc - vďaka tomu docielite naozaj pudingovú "trasľavú"  konzistenciu. Čerstvé ovocie môžete vmiešať do pudingu alebo ním len puding ozdobiť.
    Tip: Aj keď sa vám bude spočiatku zdať, že konzistencia nikdy nemôže byť taká ako na fotke, vyčkajte.
    Chia semienka majú neskutočné hydrofilné vlastnosti a dokážu naviazať toľko vody, že zväčšia svoj ​​objem až 12x.
    Chia semienka sú skvelým zdrojom omega-3 nenasýtených mastných kyselín, vlákniny, antioxidantov i bielkovín.
    Pozn.: Tento recept je výborný aj s jogurtom, acidofilným mliekom či tvarohom.