Čokoládový cheesecake od lifefood.cz (raw food)


Vitariánsky recept na čokoládovú tortu (cheesecake) od lifefood.cz. Základom torty je dôkladne hutný korpus s blaženým jemným čokoládovým krémom a na povrchu zakaždým iná úprava z mrveničky z kakaových bôbov či jemnej kakaovej posýpky.

INGREDIENCIE:

  • 4 lyžice natural nepražených mandlí           
  • 2 lžíce natural nepražených kakaových bôbov           
  • 5 lyžíc ďatlí           
  • 200 g natural nepražených kešu           
  • 3,5 lyžíc panenského kokosového oleje           
  • 2 lyžíce raw mandľovej pasty           
  • 4 lyžičky raw nepraženého kakaa         
  • 5,5 - 6,5 lyžic sirupu z agáve           
  • 1 štipka nerafinovanej soli           
  • 1 lyžica raw prášku z lucumy


POSTUP:

Cesto
Mandle, 1 lyžicu kakaových bôbov a ďatle dajte do mixéru a mixujte, pokiaľ nie je hmota lepkavá a dostatočne tvárna. Vezmite guľatú formu na tortu (asi 14 cm), vyložte ju papierom na pečenie a cesto pevne vtlačte na dno až po okraje.


Krém z kešu
Mixujte namočené kešu, 1 lyžicu mandľovej pasty, 2 lyžičky kakaového prášku, 4-5 lyžic sirupu z agáve, soľ a prášok z lucumy na jemné pyré.

Teraz vezmite kokosový olej (1,5 polievkovej lyžice) a nechajte ho opatrne rozohriať vo vodnom kúpeli. Pridajte k nemu jemne rozdrvené kakaové bôby a pridajte k pred chviľkou urobenému krému z kešu. Znovu všetko premixujte do hladkého pyré. Rozotrite rovnomerne na pripravené cesto. Teraz vložte do mrazáku aspoň na päť hodin.

Čokoládový krém
Opäť rozohrejte kokosový olej v teplej vode a zmiešajte s 1 lyžicou mandľovej pasty, 2 lyžičkami kakaového prášku a 1,5 polievkovou lyžícou sirupu z agáve. Teraz to začíná byť kreatívne! Rozotrite čokoládovú omáčku do ľubovoľného vzoru a podľe chuti posypte kakaovými bôbami. Pridať môžete tiež orechy, mandľové maslo či kakaový prášok. Kreativite se medze nekladú.