Čokoládový cheesecake od lifefood.cz (raw food)
Vitariánsky recept na čokoládovú tortu (cheesecake) od lifefood.cz. Základom torty je dôkladne hutný korpus s blaženým jemným čokoládovým krémom a na povrchu zakaždým iná úprava z mrveničky z kakaových bôbov či jemnej kakaovej posýpky.
INGREDIENCIE:
- 4 lyžice natural nepražených mandlí
- 2 lžíce natural nepražených kakaových bôbov
- 5 lyžíc ďatlí
- 200 g natural nepražených kešu
- 3,5 lyžíc panenského kokosového oleje
- 2 lyžíce raw mandľovej pasty
- 4 lyžičky raw nepraženého kakaa
- 5,5 - 6,5 lyžic sirupu z agáve
- 1 štipka nerafinovanej soli
- 1 lyžica raw prášku z lucumy
POSTUP:
Cesto
Mandle, 1 lyžicu kakaových bôbov a ďatle dajte do mixéru a mixujte, pokiaľ nie je hmota lepkavá a dostatočne tvárna. Vezmite guľatú formu na tortu (asi 14 cm), vyložte ju papierom na pečenie a cesto pevne vtlačte na dno až po okraje.
Krém z kešu
Mixujte namočené kešu, 1 lyžicu mandľovej pasty, 2 lyžičky kakaového prášku, 4-5 lyžic sirupu z agáve, soľ a prášok z lucumy na jemné pyré.
Teraz vezmite kokosový olej (1,5 polievkovej lyžice) a nechajte ho opatrne rozohriať vo vodnom kúpeli. Pridajte k nemu jemne rozdrvené kakaové bôby a pridajte k pred chviľkou urobenému krému z kešu. Znovu všetko premixujte do hladkého pyré. Rozotrite rovnomerne na pripravené cesto. Teraz vložte do mrazáku aspoň na päť hodin.
Čokoládový krém
Opäť rozohrejte kokosový olej v teplej vode a zmiešajte s 1 lyžicou mandľovej pasty, 2 lyžičkami kakaového prášku a 1,5 polievkovou lyžícou sirupu z agáve. Teraz to začíná byť kreatívne! Rozotrite čokoládovú omáčku do ľubovoľného vzoru a podľe chuti posypte kakaovými bôbami. Pridať môžete tiež orechy, mandľové maslo či kakaový prášok. Kreativite se medze nekladú.