- 200 ml mandľového alebo kokosového mlieka
- 3 lyžice chia semienok
- 1/2 banánu
- lyžička medu alebo agávový sirup
- čerstvé bobuľovité ovocie podľa chuti
- Banán rozmixujte s mliekom. Pridajte 3 lyžice semienok a prípadne trochu doslaďte.
- Nechajte min. 15 minút napučať. Semienka môžete nechať v nápoji napučať aj cez noc - vďaka tomu docielite naozaj pudingovú "trasľavú" konzistenciu. Čerstvé ovocie môžete vmiešať do pudingu alebo ním len puding ozdobiť.Tip: Aj keď sa vám bude spočiatku zdať, že konzistencia nikdy nemôže byť taká ako na fotke, vyčkajte.
Chia semienka majú neskutočné hydrofilné vlastnosti a dokážu naviazať toľko vody, že zväčšia svoj objem až 12x.Chia semienka sú skvelým zdrojom omega-3 nenasýtených mastných kyselín, vlákniny, antioxidantov i bielkovín.Pozn.: Tento recept je výborný aj s jogurtom, acidofilným mliekom či tvarohom.