Chutná instatná kaša, ktorú stačí primiešať do mlieka a dochutiť podľa fantázie.
Lahodná kaša bez lepku.
Quinoa
Je prastarou kultúrnou plodinou a radíme ju medzi pseudoobilniny (je podobná napr. amarantu). Pre svoju výživovú hodnotu je označovaná ako superpotravina. Cení sa vysoký obsah bielkovin (vyšší než u iných obilninách) so zastúpením všetkých esenciálnych aminokyselin. Je tiež bohatým zdrojom hořčíka, vápnika, železa a zinku, vitamínu B2, kvalitných mastných kyselin a vlákniny. Má lahodnú chuť, je ľahko stráviteľná a prirodzene bezlepková.
Cirok
Tato prirodzene bezlepková plodina je zdrojom bielkovin, vlákniny, rady dôležitých minerálov a vitamínov (B). Pre svoj obsah fytonutrientov sú skúmané jeho antioxidačnéí a protizápalové účinky a jeho potenciál znižovať riziko vzniku nádorových či kardiovaskulárníýh ochorení.
Celozrnná ryža
Vďaka spracovaným obalovým vrstvám zrna obsahuje v porovnaní s lúpanou bielou ryžou oveľa viac vitamínov skupiny B, viace cenných minerálnych látok (železo, horčík a fosfor) a samozrejmě vlákninu.
Ľanová vláknina
Je múčka z odtučnených semienok ľanu. Okrem optimálneho pomeru rozpustnej a nerozpustnej vlákniny je cenrná tiež pre svoj obsah nenasýtených mastných kyselin, rastlinných bielkovin, vitamínov a minerálnych látok.
Základná príprava:
Do teplého mlieka pridávame za stáleho miešania kašu nomina, až docielime požadovanú hustotu. Kašu je vhodné kombinovať s ovocím, orechmi, mliečnymi výrobkami, kakaom a pod. Tiež je možné použiť kašu nomina ako zahusťovadlo do omáčok a ciest a ďalej ako spojivo do mäsových, zeleninových a ovocných zmesí.
Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30 ° C, vždy uzavreté v pôvodnom obale.
Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je trvanlivosť výrobku 12 mesiacov od dátumu výroby